Deze tweedaagse training verrijkt je perspectief en handelingsrepertoire bij strategie- en transitievraagstukken in complexe systemen. Aan de hand van theorie, casuïstiek en zelf ingebrachte cases leer je vanuit ecosysteemperspectief te kijken naar strategieontwikkeling. Je krijgt bovendien de handvatten om hiermee zelf aan de slag te gaan.
Maatschappelijke opgaven en nieuwe technologieën veranderen onze samenleving en leiden tot een nieuw perspectief op waardecreatie. Vaak bezien we strategische vraagstukken vooral vanuit onze eigen organisaties, terwijl we zien we dat waardecreatie steeds vaker plaatsvindt in samenspel tussen organisaties. Daarbij is lang niet altijd sprake van één regisseur. Dat betekent dat bestuurders, managers en hun adviseurs te maken krijgen met een nieuwe strategische realiteit. En dat levert vragen op over de toekomstige rol en positie van de eigen organisatie, de vaardigheden en resources die daarvoor nodig zijn en de manier van samenwerken met andere spelers in het systeem.
Met deze tweedaagse kom je beter beslagen ten ijs bij strategievraagstukken voor jouw organisatie. We bieden je inzicht vanuit ecosysteemperspectief, onderzoeken samen de vraagstukken waar jouw organisatie mee te maken heeft en verbreden je handelingsrepertoire. Er is veel ruimte voor interactie en leren van elkaars vraagstukken. Vragen die een belangrijke rol spelen in de tweedaagse zijn:
Deze tweedaagse is bedoeld voor bestuurders, managers en strategisch adviseurs die ervaren dat het samenspel met andere organisaties steeds belangrijker wordt bij het bepalen van de koers en het realiseren van de eigen opgaven en ambities. We werken in een kleine leergroep van minimaal 8 tot maximaal 18 deelnemers. Indien er meer dan 18 aanmeldingen zijn, zullen wij een selectie maken op basis van de profielen van de aanmeldingen.
Iedere deelnemer krijgt na afloop een certificaat van deelname aan de training.
De eerste dag bestaat uit drie dagdelen (met een avondprogramma), de tweede dag uit twee dagdelen. Inclusief de voorbereidende huiswerkopdracht behelst de training ongeveer 24 studie-uren.
Coaching: na afloop van de training krijg je een voucher voor een uur sparren met één van de trainers. Deze voucher kun je gedurende een jaar inzetten, mocht je hulp willen bij een samenwerking.
De kosten van deze training zijn € 2.150,- inclusief lesmateriaal en eten/drinken, exclusief de kosten voor eventuele overnachtingen. Deze training is vrijgesteld van btw. De training vindt plaats bij Zwier in Vinkeveen.
Op de trainingen zijn onze algemene en annuleringsvoorwaarden van toepassing.
Common Eye is een CRKBO-erkend opleidingsinstituut. Hiermee voldoen de opleidingen die wij aanbieden aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur op 030 207 2020. Je kunt natuurlijk ook een e-mail sturen naar info@commoneye.nl.